Julius

Projekt na sprzedaż

Projekt Julius

Cena: 4200,00 PLN

Imię i nazwisko [autor]mgr inż arch. Aleksandra Płużek
Specjalność i numer uprawnień budowlanychDo projektowania bez ograniczeń w specjalności architektonicznej. Nr uprawnień: MPOIA/024/2007
Zakres opracowaniaArchitektura, Konstrukcja
Data opracowania2022

Zawartość projektu:

  1. Część architektoniczno – budowlana
  2. Część konstrukcyjna

Projekt obejmuje projekt branży architektonicznej i opracowanie konstrukcji, branżę elektryczną, grzewczą, sanitarną. Dodatkowo zawiera charakterystykę energetyczną, kosztorys.

Powierzchnia zabudowy100,37 m2
Powierzchnia użytkowa97,2 m2
Wysokość5,92 m
Wysokość pomieszczeń parteru2,60 m
Średnia wysokość salonu4,16 m
Długość10,80 m
Szerokość10,90 m

Charakterystyka

Projektowany obiekt będzie spełniał funkcję budynku mieszkalnego jednorodzinnego. Obiekt posiada dwie kondygnacje, jest niepodpiwniczony. Wejście do budynku pośrednio poprzez wiatrołap komunikacji – korytarza połączonego z salonem, jadalnią i kuchnią. Na parterze zaprojektowano otwartą przestrzeń, funkcjonalną, wygodną. Pomieszczenie poprzez szklenie, otwartą klatkę schodową jest przestronne i widne. Na parterze zaprojektowano również łazienkę i sypialnię i pomieszczenie gospodarcze – kotłownię. Na poddaszu znajduje się łazienka, pokój sypialny, niewielka antresola . Dodatkowo budynek posiada taras jako przedłużenie salonu.

Układ przestrzenny oraz forma architektoniczna obiektu budowlanego

Projektowany budynek mieszkalny jednorodzinny dwukondygnacyjny, niepodpiwniczony o maksymalnych wymiarach zewnętrznych 10,80m x 10,90m, wysokość budynku 5,92m. Powierzchnia zabudowy wynosi 100,37 m2, przekryty dachem dwuspadowym o kącie nachylenia połaci 29º. Pokrycie dachu wykonane z dachówki łupkowej / blacha trapezowa. Ściany budynku wykonane w konstrukcji murowanej z pustaków z betonu komórkowego YTONG 24, ocieplone styropianem 15, wykończone pustak YTONG 12cm + klejony kamień naturalnym. Łączna grubość muru 55 cm. Strop między kondygnacjami drewniany. Posadowienie budynku na gruncie za pośrednictwem ław i ścian żelbetowych.


Rzuty


Galeria

Zapytaj o ten projekt, wyślij formularz





    Zapoznałem się z polityką prywatności i są mi znane zasady przetwarzania moich danych osobowych.